Previous Entry Share
Брауні
сова
julie_hibou
В англійському фолькльорі брацні - це маленькі чоловічки, родичі наших домовиків. Про них можна почитати у вікіпедії. Я ж збираюсь розповісти про іншу річ з назвою "брауні".

Брауні - це надзвичайно смачне шоколадне тістечко, яке так пахне, що хочеться витягти його з духовки сирим. До чаю чи молока ця шоколадність просто ідеальна. Вони солодкі і ситні і задовольнять будь-якого любителя шоколаду. Я, наприклад, їх просто обожнюю.



Робиться ж ця смакота дуже просто.


Для брауні знадобиться:
6 ст.л. м"якого вершкового масла + для змащування
170 г чорного шоколаду
1/4 чашки несолодкого какао-порошку
3/4 чашки борошна
1/4 ч.л. розпушувача
1/4 ч.л. солі
1 чашка цукру
2 великі яйця
2 ч.л. ванільного екстракту

Тепер робимо брауні:
Шоколад, какао і масло розтопіть на водяній бані, помішуючи. Відкладіть - хай трохи охолоне. Яйця, цукор і ванільний екстракт збивайте, доки суміш не станне майже білою і кремоподібною - 3-4 хв., на середній швидкості. Додайте шоколад і збивайте далі до однорідності. Окремо змішайте борошно з сіллю і розпушувачем, всипте в шоколадну суміш і ретельно розмішайте. Я потім знову скористалась міксером, щоб краще розмішати борошно. Ну, і все. ЗЗмастіть форму маслом і вистеліть пергаментом так, щоб краї звішувались - так буде легше витягти готове брауні. Викладіть тісто, розрівняйте - і в духовку, розігріту до 180 градусів (це в оригіналі, але раджу врахувати особливості духовок - мені вистачило 150). 30 хв. - і все готово. Зубочистка, втикнута в брауні, має вийти з кількома крихтами, але сухою. Уникайте країв та середини. Коли брауні готове, дайте 15 хв. охолонути в формі, потім перекладіть на решітку. Коли брауні охолоне, розріжте на кубики - і можна їсти.)

Брауні цікаві тим, що краї в ниї сухуваті, а середина вологіша.

                                                              Смачного!



PS. Погано я фотографую їжу, тут вже нічого сказати. :) Та що поробиш? Як вже вмію.. Вчусь.

?

Log in